Indrøm det! Medmindre det er en nødsituation, er en aftale med din øjenlæge ikke på din opgaveliste. Eller endnu værre, du bruger allerede receptbriller, og du ser 'bare fint', så en regelmæssig check-up er unødvendig, ikke? Jamen, dine øjne er bestemt ikke noget, du bør ignorere, og øjenundersøgelse er ikke kun en gang i livet. Disse er 6 almindelige tegn, der viser, at det er på tide at besøge din oftalmolog.

1. Du er 40+

At have dine øjne kontrolleret regelmæssigt i hele dit liv er meget vigtigt. Desværre vil dit syn ikke blivei den bedste form for evigt. For dem, der aldrig har brugt briller i deres liv og er over 40, gør smart ved at tage til en afslappet check-up. Der er en stor chance for dine øjne ville sætte pris på læsebriller..

2. Sløret syn

Hvis du har svært ved at se tydeligt på fjerne genstande, kan du lide af sløret syn. Mest typiske grunde til dette er nærsynethed (myopi) og fremsynethed (hyperopi). Du kan ikke løse dette problem uden din øjenlæge. Spild ikke din tid og gå se ham, før det bliver værre..

3. Du kan se 2 i stedet for 1

Køb en, få en gratis - god deal, huh? Ikke hvis det kommer til dit syn, tværtimod. Når dine øjne begynder at røre med dit hoved og genstande, ser du dobbelt foran dine øjne, det indikerer alvorlige øjenproblemer, som ikke bør ignoreres.  

4. Du kan ikke skelne mellem farver

Vanskeligheden ved at skelne mellem farve eller farveintensitet er også kendt som farveblindhed. Desværre vedrører denne sygdom for det meste mænd og kan være meget irriterende. Hvis du har dette problem, bør du kontakte din læge for at lære mere.

6 grunde til at besøge din oftalmolog lige nu

5. Dine øjne gør ondt og bliver rød

Dette symptom ignoreres ofte af mange af os, især efter flere timer foran computerskærmen. Men ekstrem smerte og øjne rødme kan indikere infektion, der har brug for en ekspert. Desuden kan begge symptomer betyde øjenstamme, også kendt som asthenopi, som virkelig har brug for lægehjælp.

6. Du har allerede briller

At få dine øjne undersøgt er ikke kun en gang i livet. At bruge briller betyder ikke, at du ikke behøver at besøge din øjenlæge igen. Desværre genopretter ikke recepter din vision, de slipper kun degenerations-processen, hvilket sker alligevel. Så hvis det har været et stykke tid siden din sidste synstjek, er det på tide at få en på din kalender nu.

6 grunde til at besøge din oftalmolog lige nu
At få hjælp til det rigtige tidspunkt kan redde dit syn fra yderligere problemer. Hvis du godt genkender nogle af de tegn vi nævnte, skal du hurtigst muligt aftale en tid med din øjenlæge. Når du er færdig med denne del, er det sidste skridt at vælge dine rammer. Køb dem i næste uge, så du kan nyde 50% på alle receptbriller på eyerim og gemme en formue. Tjek vores hele samling af receptrammer her.

Hurtig tip: Hvis du arbejder meget med en computer, planlæg din synstjek før middagstid. Computer skærmen gør dine pipiller større i løbet af dagen, hvilket kan påvirke din synstjek negativt.